Annons
Annons

5 favoriter från Furniture Fair

Barber_Osgerby_Hotaru,_01_C_twentytwentyone_1600_990 STIL_INSPIRATION_TRIPTYKSTIL_INSPIRATION_TRiptyk_2

  1. Triptyk. Utställningen av årets Guest of Honour, Barber & Osgerby. Magiskt fin i sin enkelhet. De vackra japanska rislamporna, Hotaru Lanterns känns verkligen helt rätt i tiden. Fina såväl som solitärer som i grupp. Jag återkommer till det japanska…

STIL_INSPIRATION_STRING_LOTTA_AGATON

Annons

2.  Samarbeten.  Lotta Agaton + String = Succe. Årets mest fotade monter – i år igen. Svart på svart. Snyggt och effektfullt. Här i badrummet. String lanserade även en limited edition av den klassiska String pocket hyllan, helt i rostfritt. Ett material som fungerar i alla rum och även utomhus.

Fler lyckade samarbeten: Issey Miyake X Iittala (Japan X Finland). För att inte nämna Ingegerd Råmans Viktigt kollektion för IKEA och Note Design Studios framgångskoncept. Det är roligt att skapa tillsammans.

STIL_INSPRATION_Christine_Rudolph_Trend

Härlig materialkänsla och inspirerande inredningsdetaljer i stylist Christine Rudolphs Meeting room. Hur fint var det inte med mässingslisten som monterats som bård en bit nedanför färgkanten!?STIL_INSPIRATION_Trendutställning_Susanna_Vento

Susanna Ventos tolkning.

3. Stylisterna. Trendutställningen på temat Nature is back for good var verkligen en av mässans höjdpunkter. Så inspirerande tolkningar av danska Christine Rudolph, finska Susanna Vento och Emma Olbers. (jag ber om ursäkt för min gryniga Iphone dokumentation, hos Daniella och Frida hittar ni mer rättvisande bilder!) Synd att denna utställning hamnade lite undanskymd i C-hallen. Så missa inte om du ska besöka mässan nu i slutet av veckan!

Här sammanfattas verkligen mässans trender på ett bra sätt. Material, färger (gröna nyanser, grågrönt och grönbrunt och en puderrosa färgskala) och produkter med ett genuint och hållbart tänk.

STIL_INSPIRATION_MOntana_ STIL_INSPIRATION_MontanaSTIL_INSPIRATION_Montana_colour_Love STIL_INSPIRATION_Wire STIL_INSPIRATION_montana_Aj

Montanas vårfina färgskala.STIL_INSPIRATION_Astrid

Fina pudertoner hos Astrid.

4. Vårens färger. Grönt och grågröna toner dominerade i montrarna tillsammans med en del dämpade blå kulörer. Därtill såg vi mycket puderrosa och mer terracottaröda nyanser. Härligaste färgkombinationerna hittade vi hos Montana tillsammans med en stor dos inredningsinspiration och snygg belysning.

IMG_2987

Palat från Studio Maiju Uski.STIL_INSPIRATION_Design_house_Stockholm_Wick_ChairCurly_throw_green_detail

5. Japansk tappning i Greenhouse hos finska Studio Maiju Uski. Palat, ett set uppläggningsfat och tallrikar i olika material för olika funktioner. Sten, trä, porslin och gjutjärn. Såå fint! Även salladsskålen, Kolmikko med rejäla handtag föll mig i smaken. En fin serie med skålar, salladsbestick och kanna för dressingen. Även här i en mix av material, porslin, glas och trä.

Design House Stockholm. Stolen Wick och pläden Curly. Visst har de stilmässigt en Japansk estetik över sig. Jag vill tro det för att min spaning ska bli komplett. Att det är just det här enkla, genuina med ett nättare formspråk som vi längtar efter nu.

STIL_INSPRATION_CKR_Stool_For_nikari

Så var det grejen med pallar. Min f d kollega Marie kallade mig Pella Pall i slutet av mässbesöket för att jag fattat tycker för en rad fina pallar. Favoriten. CKR´s snygga träpall, Marfa Stool för finska Nikari. Jag lägger den under punkt 5, min japaninspirerade spaning. Älskar det minimalistiska formspråket med en traditionell känsla. Och trä.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar