Annons
Annons

About Spring trends at Formex

Tell_me_moresangkladerlinne3 Tell_Me_more_Formex Vårens pudriga färgskala och min favorit-nyhet från mässan, de fina krukvaserna från Tell me more

 

Idag satt jag i Aftonbladets morgon-TV och pratade inredningstrender från Formex. Här är en summering i intervjuform av mina personliga intryck och stilriktningar som tilltalar mig.

 

Vilken är den största trenden du sett på mässan?

Generellt så är det svårt att utkristallisera en enskilt största trend.

Annons

Under några säsonger så har det varit väldigt tydligt att ”allt” är rätt. Konsumenten uppmanas att skapa sin egen stil genom att göra ett personligt urval ur det enorma utbud som ges.

”Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått” passar väl in på rådande inredningstrend.

En frihet, visst, men ett förhållningssätt som även kan skapa en osäkerhet där man försöker köpa och addera det senaste för att hitta ”sin” stil. Min förhoppning är att fler och fler ska gå mot färre, men värre. D v s konsumera inredning mer långsiktigt.

Vi ser genomgående naturliga stråk i basen, med trä och naturliga strukturer. Här finns fortfarande möjlighet att inspireras av de rustikare inslagen och industriellt även om det fasats ut rejält det senaste året. Träslagen är ljusare och formspråket nättare. Ett exempel är stilrena kubbord och hyllor med tunna skivor i samma material. Minimalistiskt stramt och mer arkitektoniskt elegant. 

Lovely_linen_grey_blue

Naturliga material och blå toner från Lovely Linen.

Vilka material har varit hetast? Varför?

Trä är fortfarande stort. Vi ser det överallt. Ljusa träslag, men även en mix av olika träslag och mycket svart och sotat trä.

Läderdetaljer känns också helt rätt, med sitt genuina uttryck. Flätade sitsar på möbler och mindre detaljer som handtag, tabletter och grytlappar. Det svenska företaget Village visade en rad fina produkter. Ekologiskt garvat, från svenska Tärnsjö garveri. Och hos danska Walnut Street visades vaser helt klädda i naturgarvat skinn. Väldigt effektfullt till vårens kvistar.

Ett annat exempel är Granit som har ingått ett samarbete med Formbruket och Smålands skinnmanufaktur med ett sortiment med fina läderdetaljer.

Village_ekologiskt_ull_läder_

En fin ny kollektion med läder och ekologiska produkter från Village

Vilka färger ska man inreda med?

Det pratas mycket om årets trendfärger rosa och ljusblått. Framförallt rosa såg vi mycket av på vårens mässa. Textilier, sängkläder, plädar och kuddar men även en del keramik. Bl a från keramikern Kajsa Cramer som utökat sitt sortiment med fler lifestyle produkter. Pudriga pasteller spelar alltid en viktig roll på våren, men jag fastnade främst för gröna och grågröna nyanser. Kajsa hade även en dimmigt grön nyans på keramiken och hos Stålverket såg vi en vacker grön nyans mot grå vägg. Big like!

STÅLVERKET_Green

Snygg grön inspo hos Stålverket.

Blått, gråblå nyanser och Indigo. Småblommiga textilier eller mönster infärgade med Japansk Shibori-teknik. Här hade OddBirds gjort en fin tolkning på det blå i Japansk/skandinavisk tappning i trendutställningen. Blå nyanser som dessa känns även somrigt fräscha i kombination med vitt och naturmaterial som flätade korgar och stråhattar…

strenghielm_trueblue.1

Bild från True Blue.

Någon speciell röd tråd som du sett?

Den ekologiska trenden, med naturligt framställda produkter är givetvis fortsatt den trend som man vurmar för mest. Tidlöst eleganta produkter med bra kvalitet och ett hantverksmässigt avtryck, produkter som materialmässigt åldras med värdighet och med en stilkänsla som vi vill leva med under en lång tid.

Årets it-accessoar för hemmet. Vasen. Ta in våren eller lev ut blomstertrenden med egna blomsterarrangemang. 

vases

Söta småvaser med koppardetalj för enkel kvist, blomma eller ett grässtrå från Scandinavianform. IT-vasen no 1, Carina Seths Pallo hos Domo Design. Ta in den gröna trenden med växtarrangemang i klarglasvaser, bild via Residence. Lädervaser från Strups/Walnut Street. Vårkvistar hos Kajsa Cramer. Klassisk form med ny tyngd i Lyngbys jubileumsvas.

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar