Annons
Annons

DIY / Cube coffee table on wheels

I covered an old pallet table on wheels with a wooden box that I painted grey to give the coffee table a more modern look.

Till inredningen av den här lägenheten (som jag visade mina skisser ifrån tidigare) behövde jag hitta ett alternativt soffbord för att få den känslan jag önskade. I lägenheten fanns redan ett robust lastpallsbord på hjul, men jag önskade addera en modernare känsla. Lösningen blev en låda som byggdes över lastpallen och målades i en grå nyans.

Annons

Jag lät kapa till K-plywood i rätt mått i bygghandeln, dessa monterade jag ihop sedan från insidan med nätta möbelvinklar. Använde 15 mm plywood då de tillhörande skruvarna till möbelvinklarna inte skulle gå igenom skivan. Jag önskade dessutom en stabil box som kan stå själv om man önskar lyfta av den från lastpallsbordet. Här ovan anas stommen på bordet när jag testade färgvalet innan monteringen. Jag hade tänkt mig en mer gråbeige nyans ton-i-ton med soffan, men färgen kändes mycket gråare på plats i lägenheten. Den blev ton-i-ton med mattan istället, vilket blev helt OK ändå.

Resultatet: En modern kub på hjul.

Arbetsinsats: Måttagning, inköp av skivor, möbelvinklar, spackel och färg. Montering, spackling, slipning, målning. Jag rollade med fin roller första vändan. Men då jag hoppade över grundfärgen (ingen bra idé) så sög skivorna väldigt mycket. Upplevde att resultatet blev mer gediget med penselstrykning. Färgåtgång: 0,75 l snickerifärg behövdes till 3 strykningar.

Jag återkommer med fler bilder från inredningen en annan dag… Glad tisdag! 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (16)
PINNA (17)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar