Annons
Annons

Grey or white floors

We´re getting closer to a decision now.

STIL_INSPIRATION_Grey_Floors STIL_INSPIRATION_Grey_oak_Floor_Sisal_rug STIL_INSPIRATION_Grey_oak_floors_Sisal_rug_private_0204 Sidengrått?

STIL_INSPIRATION_Oak_Floor_Grey_white STIL_INSPIRATION_White_oak_Floors_Sisal_havana_rug STIL_INSPIRATION_White_oak_Havana_sisalVitt!

Remember this post? Or maybe all of these? About floors, mostly pure white ones.

Jag inser att jag genom åren varit närmast besatt av vita golv (och även betonggolv och patinerade gammal fiskbensparkett… men framförallt av de ljusa). Studiokänslan de ger. I mitt förra hem målade jag en gulnad parkett i täckande vitt i mitt mörka vardagsrum. Jag älskade det. Även om de ALLTID såg smutsiga ut. På övre plan la jag in vitsåpade askgolv som även de blev smutsiga, men med en trevligare patina. Denna vetskap till trots är det ändå de ljusa golven som härgrar när vi äntligen ska slipa upp våra gulröda ekgolv. Men det är också den vetskapen som gör det grå alternativet lite mer lockande. Och jag gillar ju grått. Väldigt mycket. Skulle absolut kunna leva med nyansen som vi fick fram på golven ovan – i kombination med våra vita panelväggar och svarta dörrar.

Annons

Våra golvbeslut har vacklat fram och tillbaka. När vi trodde att beslutet var fattat med vitoljade golv så blev vi avrådda med risk för att få leva med en rosa ton. Våra första provplankor med en ljusgrå oljebets blev isblå. (Där nånstans tappade jag sugen… ;)) Men nu! 2 fina prover. Sidengrå dekorvax eller vitt. Proverna är inte färdigbehandlade med hårdvaxoljan på bilderna ovan, så jag är medveten om att det blir en annan yta. Och att nyanserna skiljer beroende på vilken planka man provar på. Men nu kör vi.

Det lutar åt det vita. Lite för förväntat kan jag känna och smutsgrannt på minussidan. Men jag tror att vi kan leva med det. Nyansen är också väldigt fin i kombination till den ljusa sisalmattan som vi lägger in i pojkrummet och i vår klädkammare (återkommer till vår planerade make-over där en annan dag. PEPP på den!).

Men. Det grå fungerar också fint till sisalmatta och blir en harmonisk övergång från våra grå kalkstensgolv i hall och badrum… Och jag är ju väldigt, väldigt grå. Så jag kan inte låta bli att undra om jag kommer fundera hur det skulle blivit med grått ändå. Om vi inte väljer den. Som en dröm till den grå Privatè mattan också ju… Och den ger större utrymme för förändring. Mörkt/Ljust – allt fungerar.

Ja, ni hör. Det diskuteras ”Inredningströttma” – en alldeles vansinnigt intressant diskussion. Och något jag känner igen mig i stundtals. Men jag är inte där just nu. Jag är inte trött på inredning alls. Inte på golv, material, nyanser, strukturer. Jag älskar det. Myser. Men Åååh vad trött jag är på att inte kunna välja. Min sambo får välja. Och jag ska verkligen försöka att inte tänka ”vad var det jag sa” högt när dammtussarna stoltserar på det vita. Inte för att jag inte håller med om att vi ska välja just det. Finast ju. Men bara för att jag kanske hade velat prova grått… 😉

Golvprojekt – To be continued…. Fin söndag till er! Kram

Pics by me. Ekplankor provbehandlare med Osmo Dekorvax i nyanserna Sidengrått och Vitt. Sisalprov i färgen Havana. Och nej, det är inte en sponsrad post. Utan helt personliga val.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (9)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar