Annons
Annons

Kom igen Sågverket!

Reflektioner från vårt besök och övernattning på Sågverket utanför Härnösand på väg upp till sommarstugan.

  

Många känner nog igen dessa vackra interiörer och vyer från det här konferensgården och vandrarhemmet som David och Charbel drev upp för några år sedan. Fantastiskt fint. Men redan när jag bokade vår övernattning på min och ungarnas roadtrip upp till stugan så kände jag på mig att jag var ute några år för sent för att uppleva magin de skapat. För några år sedan bytte Sågverket ägare (något som min vän som bor i närheten också påpekade när vi besökte henne på väg dit) och jag förstod att det skulle vara svårt att förvalta känslan rakt igenom. Så mina förväntningar var inte skyhöga, men jag var trots allt nyfiken på att uppleva stället på plats.

Annons

Vackert. Inredningen i restaurangen och det ovanförliggande konferensrummen/galleriet stod intakt och var som väntat väldigt fin och genomtänkte i minsta detalj. Och trädgården med hönsen och vyerna ner mot vattnet hade synbar potential. Men upplevelsen blev ändå inte på topp. Vi bodde över en natt i ett rum på vandrarhemmet. Hade egna sängkläder med till stugan så vi hyrde rummet utan sängkläder och stod för städningen själv. Men huset luktade instängt och i rummet yrde dammet när vi bäddade så vi fick vädra i dubbla fönster för att kunna sova. Så synd! Jag förstår att det är mycket som ska hinnas med när man driver vandrarhem. Men det hade behövts ganska liten insats för att betyget skulle kunnat bli på topp. Vädrade täcken och kuddar, en omgång med såpskurade golv och putsade fönster. Kanske kunde man tända en brasa i husets murade spis för att driva ut den instängda känslan? Och utdöda kaktusar gör ingen glad! En vas med ett fång sommarblomster från trädgården hade kunnat möta gästerna och en karaff med vatten och glas hade kunnat stå på skänken i allrummet för den törstiga nattgästen.

Någon har gett huset alla förutsättningar och fyllt denna gård med själ. Förvalta den. Snälla!

Jag kan absolut rekommendera ett besök och en middag för att uppleva interiören. Och håller tummarna för att det uppbådas lust och energi att ge besökaren ytterligare den känsla som den här platsen förtjänar. Här hittar du Sågverket.

Iphone pics by me.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (14)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar