Annons
Annons

Le Marais – about inspiration

Annons

The_Paris_apartmentParis_Apartment_Mattew_Brooks_Elle_

Rubriken på det här inlägget hade kunnat vara: ”About inspiration and how to deliver a lie (so that you almost believe yourself)…”

Det var bilder från den här lägenheten i Paris som inspirerade mig till detta inlägg om Festen Architecture tidigare. Mörka golv, rustika inslag och inspirerande tavelväggar… Därtill en Parisisk romantiska aura.

Det slår mig nu. Varför gör jag inte det enda rätta och anammar denna helt fantastiska, lite spartanska och bohemiska stil hemma? Den ligger så mycket närmre tillhands (även om vi saknar takbjälkar och Parisisk charm) än det jag nu drömmer om att uppnå. Dessutom en bättre kompromiss mellan våra bägge stilar. Så istället för att låta tavelväggar åka ner och drömma om ljusa breda golvtiljor och betonggolv, kanske jag ska gå på ursprungsidén ändå. 

Mörkt gråbruna golv. Lära mig älska vit panel och låta alla fina prints åter ta plats på väggen… Just nu känns det så. Allt eller inget. Det är så inspirationen styr oss. Här och nu skulle jag gladeligen klättra upp och kroka fast en kristallkrona mitt i taket och drömma att jag bodde i Le Marais, Paris.

Så om det där med att leverera en lögn. Helt omedvetet. Eller snarare överraskande. På en intervju om mitt hem inför kommande reportage, får jag frågan om jag som inredare inte vill ta med mig alla idéer och inspiration från mitt arbete hem och ständigt göra om. Nej, aldrig. Blir mitt direkta och helt uppriktiga (?) svar. Jag lever ut mina idéer på jobbet. Hemma blir det inte så mycket ändringar (det senare var desto mer sant) Men, jag inser bara en kort, kort stund senare. Att ja! Det vill jag visst. Jag vill plocka med mig allt, precis hela tiden. Just nu är jag som besatt av att skapa ett modernt avskalat hem med ljusa träslag. 

Även om jag vet, helt säkert, att det liksom går stick i stäv med resten av husets idé. Så ”about inspiration” – det kan bli liiite (men bara lite) för mycket av det goda ibland. 

Tack för att dessa bilder dök upp så lägligt hos Seventeendoors. Nu kanske jag kan hitta tillbaka till någon harmonisk grundidé att jobba vidare på. (jag har ju trots allt mina betonggolv i Attefallshuset, där ni. Avskalat, spartanskt med ljusa träslag. Kanske det.)

Pictures from the beautiful home of photographer Mattew Brooks. Photographer Montse Garriga, via ELLE Decor

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar