Annons
Annons

My visit at Georg Jensen

From last weeks Scandidesigntour in Copenhagen.

I min första instagrampost från besöket på Georg Jensens huvudkontor och silversmedernas ateljeér skrev jag att jag var mållös. Utöver det estetiska drömmen som aldrig tog slut så var silversmedernas jobb helt ofattbart. Luxuösa silverkannor hamrades fram slag för slag och tekannor med geniala konstruktioner så komplexa och nästan omöjliga att utföra fick en att respektera och uppskatta dessa vackra objekt än mer. Danskarna har dessutom en sällsam förmåga när det kommer till storytelling. Så starkt och personligt när man får dessa passionerade historier berättade för sig. Själv stod jag som tårögd åhörare när historien om Vivianna Torun Bülow-Hübe´s designfilosofi förklarades.

Annons

Under vårt besök fick vi dessutom prova på att göra ett alldeles eget Torun Bangle. Utvalda delar förstås, under överseende av Georg Jensens silversmeder.

Estetiken i silversmedernas ateljeér.

The design lab.

Ett rum till bredden fyllt med vita formar, skisser och prototyper av företagets living kollektion. Så vansinnigt vackert!

Under min tripp till Köpenhamn förra veckan tillsammans med ett gäng Europeiska bloggare besökte vi även Fredericia Furnitures showroom och Space Copenhagens designstudio – Inspiration overload! Jag återkommer med bilder därifrån i kommande inlägg. Under #scandidesigntour2017 hittar man fler bilder och kan följa mina inspirerande bloggkollegor.

Fortsatt fin söndag till er!

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (20)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar