Annons
Annons

Talking about trends

Some thoughts from my trend talk at Stockholm Furniture Fair earlier today together with ELLE Decoration and stylist Tina Hellberg.

Idag har jag och Tina Hellberg pratat ”trender” kring tre givna teman tillsammans med ELLE Decoration på Stockholm Furniture Fair.  Färgernas betydelse, Ta in naturen och Nya tidens boende. Här är min tankar kring dessa rubriker och mina moodboards som låg till grund för föreläsningen. Tack för förtroendet Svante och gänget och väldigt intressant att få fundera kring detta tillsammans med er.

Färgernas betydelse Färgens betydelseComfy Chocolate.

Min tolkning är tre moodboards med utgångsläge i en trygg färgskala som jag gärna ser i mina inredningar. Jag kallar dem ”Comfy colours”. Behagliga nyanser med naturnära kopplingar och en tidlös känsla. Färg är ”trendmässigt” ett tacksamt attribut som man enkelt kan uppdatera med hemma. Måla ett rum, en möbel eller byt klädsel på soffan eller färga bäddtextilier för en uppdaterad look som inspirerar för säsongen.

Färgens_betydelse_2 Go Greenery.

Den gröna trendkulören Greenery som utsågs till Årets färg är betydligt skarpare och mer iögonfallande än min skala. Men grönt känns ständigt aktuellt och ljusare grågröna nyanser tror jag vi kommer se mycket av i vår, såväl på kläder som i inredningsdetaljer och textilier.

Färgens_Betydelse_3Basic Blues.

Att jobba monokromt är min personliga tolkning för att uppnå ett harmoniskt intryck. Färger och strukturer, ton-i-ton som samspelar med varandra och skapar ett intressant djup. Känslan man vill uppnå är att man ska vilja beröra materialen och uppleva inredningen mer än visuellt. Om vi ska sammanfatta vilka färger som blir nästa stora trend så skulle jag utnämna beige som ersätter den gråskala som vi älskat att inreda med så länge. Mer beige, of-white och neutralar i kombination med brunt.

Ta in naturenPlocka in naturen

Annons

Naturen är en av de främsta inspirationskällorna. Jag utgår gärna ifrån en bild, ett favoritlandskap där jag hämtar stilnycklar till färgpalett, materialval och strukturer. Trä, sten (favoriten är beige kalksten), fårskinn, läder och naturliga kalkfärger som skapar en mjuk, levande inramning till ditt hem. Naturmaterial som slits med en vacker patina. Och självklart tar vi in naturen helt bokstavligt med vackra grenar från skogen eller en blomma från trädgården som ger inredningen en naturlig touch och värme. Emma Olbers soffa Hanna för Ire möbel är med sitt enkla uttryck och en ärlig, synlig konstruktion är ett fint exempel på naturlig möbelproduktion. Mina favoritlandskap är ofta karga och minimalistiska. En knotig tall på Gotland eller ett snötäckt fjällandskap – sinnebilden för den enkelhet jag vill omge mig med hemma.

Nya tidens boendeNya tidens boende copy

Inför framtagandet av senaste Stockholm kollektionen har IKEA gjort en intressant undersökning om tankegångarna kring våra hem och önskemål om livsstil och boende. Harmoni, ett nedkopplad hem och närhet till naturen ligger högt upp när vi värderar vår livssituation. Så hur skapar vi dessa harmoniska hem? Vi behöver utgå ifrån oss själva och skapa en miljö just får oss. Oavsett yta och fysiska förutsättningar så kan vi sätta en egen prägel. Hemmet ska vara en plats där du trivs, kan slappna av och finna rum för återhämtning. Tidlöshet, noga utvalt med färre ting och ett medvetet förhållningssätt till vad vi adderar till våra hem och till garderoben. Få utvalda detaljer som väljs med omsorg och hjärtat, inredning som fyller såväl en estetisk som en praktisk funktion. Ett exempel ovan är den skulpturala lampan Kizu. Vi väljer även material och detaljer som blir vackrare och mer personliga med åren, en tummad blandare, gedigna och läderklädda möbler som slits med värdighet, material som sten som håller en livstid. En trend som vi ser är den allt mer medvetna producenten och designsamarbeten där man utvecklar smarta och snygga möbler och inredningsdetaljer av återvunnet material. Det behöver inte längre ha ett ”präktigt” uttryck för att vara hållbart och ekologiskt. Stilsäkert och hållbart är det nya svarta.

Inspirationsbilder via min Pinterest, Brown, Green, Blue, Inspired by nature. Nya tidens boende: Köksblandare, Kizu lamp foto Sara Medina Lind, Kampanjbild Filippa K, köksluckor i återvunnet material från IKEA/Form Us With Love – se mer info i mitt förra inlägg.

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (27)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar