Annons
Annons

The kitchen

I love the idea of a "black" compact kitchen. These images are from my latest work for IKEA Livet hemma together with photographer Ragnar Ómarsson.

Enkelt, avskalat med personliga lösningar. Så ser min köksvision ut. Här har jag visualiserat ett studiokök. En länga som i förlängningen rymmer vask och matlagning och kompletteras med en fristående K/F. Sen kan köket ytterligare förses med en kombinerad köksö/matplats för samvaro, arbetsytor och förvaring. Ikeas Metod erbjuder oändliga kombinationer. Här med de nya återvunna köksfronterna Kungsbacka som jag skrev om i tidigare inlägg.ikea_det_lilla_svarta_inspiration_2 En av de stilrena favoritblandarna på min lista. Bosjön. Me like! Snart i min tvättstuga.ikea_det_lilla_svarta_inspiration_3 Långa handtag som ger snygga linjer och fungerar som kombinerad handduksstång.

Annons

Det har pågått en del diskussioner om kök och köksutformning bland mina bloggkollegor på sistone med anledning av det här köket som hyllats för sitt estetiska uttryck, trots brister i den praktiska utformningen. Själv håller jag mig lite utanför de stora dreven, saker sagda i skrift kan lätt övertolkas och bli tagna ur sitt sammanhang. Ett litet problem när man just delar sina tankar den vägen förstås. Men jag funderade ändå en del på det som sagts. Frågan som väckts huruvida vi bloggare får eller bör dela inspiration på opraktisk utformning. I min värld känns reaktionerna kanske aningen uppskruvade. Jag delar som alltid bilder och inspiration som tilltalar mig och beskriver (måhända en smula ytligt) vad som får mitt hjärta att slå ett extra slag. Som i fallet med det omskrivna köket. Materialval och den personliga utformningen. Som just byggde på att det inte följde gängse ”regler” om hur ett kök ska se ut och fungera. Om jag önskar ett minimalistiskt och eget uttryck och vill utmana mig själv att minimera antalet saker så kanske just ett sådant här kök är som gjort för mig? Att jag måste gå fram och tillbaka genom rummet för att hämta kylvaror eller duka och plocka undan är kanske inte heller någon stor sak. Inte för mig som älskar att omge mig med just den känslan. Jag funderar lite över om allt det praktiska och all fakta och regler måste behandlas så krampaktigt eller om det faktiskt är helt OK att gå på känsla? Jag vill tro det. Magkänsla och hjärta. Vill man ha mer kök i den omnämda lägenheten så är det ju bara att ”rulla in” en gigantisk köksö – som fungerar för allt. Samvaro, förvaring, arbetsyta. Thomas Sandell (som inte har något med ovan diskussion att göra) inspirerade med sitt tänk kring köket Signature – som gick under arbetsnamnet ”Patchwork” där fristående komponenter bildade en helhet. Individuellt och inga måsten.

ikea_det_lilla_svarta_inspiration_4Minihylla och redskap inom räckhåll. Trots min längtan efter ett minimalistiskt uttryck så gillar jag den personliga känslan som synlig förvaring ger. Få, noga utvalda detaljer kan då även avnjutas visuellt när de inte används.

Produktlista och hela beskrivningen av köket hittar du i inlägget på Livet hemma.

Styling by me, photographer Ragnar Ómarsson for IKEA Livet hemma

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (15)
PINNA (15)

6 kommentarer

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar