Annons
Annons

Timeless porcelain in the making

Pictures from our visit to Pillivuyts beautiful factory in France, where they have manufactured quality porcelain for 200 years. Timeless is the word.

Våran guide genom fabriken fick vänta och vänta på att det skulle tas bilder i varenda hörn. En gammal fabrik fylld av vackra former, porslinsmassa och ett betagande ljus är svår att slita sig ifrån. Därtill fick vi ta del av en fantastisk historia och se porslinstillverkningen i fabriken steg för steg.

Annons

Toner i vitt, beige och tegel bidrog till en drömmig höstkänsla i det disiga ljuset.

Dessa pastaskålar, har jag sneglat på länge. Nu fick de följa med mig hem – i färdigt glaserat skick förstås. Även om den oglaserade porslinet har ett helt ljuvligt uttryck.

Skira tallrikstravar i oglaserat porslin runt om i fabriken, poetiskt vackert i kontrast med de ruffa fabriksytorna.

En nyfunnen favorit till bordet.

Måleriet. Bedövande vackert. Och alltid lika fascinerande att se precisionen i utförandet.

I nästan 200 år har Pillivuyt tillverkat sitt kvalitetsporslin i dessa fabriker. Tidlöst är känslan med de stilrena formerna och genuina basprodukter som formar och kärl som tål att slitas en livstid.

Under mitt besök slog jag till på de härliga pastaskålarna i fabriksbutiken i anslutning till tillverkningen och jag fick också upp ögonen för serien Vendome, i lövtunna kvadratiska och rektangulära former (som du ser på fabriksvagnarna i bilderna ovan). Här fanns betydligt fler delar och former än vad som säljs i Sverige. Men jag håller tummarna för att sortimentet utökas även här. Superfina till det Skandinaviska bordet med en Japansk influens.

Själv är jag en rätt bedrövlig kock. Ganska ointresserad av just matlagning – även om jag tagit steget till att göra en egen pesto vilket för mig är matlagning 2.0 (och kanske ett litet steg på vägen…) Pastatallrikarna köptes just för denna – och för att inspirera till härliga uppläggningar av olika rätter. För just uppläggning, dukning och tillagning i fina formar där maten serveras med stil är där matintresset tar fat för mig. Kika in här för lite härlig inspiration med fina basprodukter.

Pics by me from the Pillivuyt factory tour last week. 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

DELA (13)
PINNA (0)

Kommentera

Välkommen till min blogg där jag samlar mitt dagliga flöde av inspirerande bilder! Allt från vackra hem och design som tilltalar mig till pågående hemma-projekt och moodboards inför stundande jobb.

Ledorden för min stil är enkel harmoni och jag älskar ett avskalat uttryck som mjukas upp med en personlig touch. Färgerna är neutrala och materialvalen naturliga. Med min stil vill jag kommunicera ett avslappnat förhållningssätt till inredningsvärldens överväldigande utbud.

Hoppas du ska hitta inspiration i mitt flöde!

Portfolio och kontakt:
www.pellahedeby.com

Instagram:
@pellahedeby

Facebook: facebook.com/STILINSPIRATION/

Pinterest: pinterest.com/pellaAnnons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar